Genieten van de Haagse Hoed Challenge

Genieten van de Haagse Hoed Challenge

Genieten van de Haagse Hoed Challenge

De Haagse Hoed ChallengeHet eerste weekeinde van september vond alweer de tweede editie van de Haagse Hoed Challenge plaats. Een 24-uurs estafette wielertocht door Den Haag voor het goede doel. Natuurlijk was er een team van Van der Velde ’t Veentje present. Ze hebben de tocht volbracht en daar zijn we reuzetrots op!

Het was flink afzien voor ons team. 24 uur fietsen, weinig slaap en zondag was het nog behoorlijk warm ook. Maar met zijn 3-en, de renners wisselden elkaar na twee rondes van dertig kilometer af, hebben ze het volbracht. Bij Van der Velde ’t Veentje zijn we echte doorzetters en dat hebben deze wielrenners ook maar weer eens bewezen!

De Haagse Hoed ChallengeIn de aanloop naar deze wedstrijd hebben we het veel gehad over de prestatie van Maarten van der Weijden. Alhoewel het woord prestatie de lading amper dekt. Superlatieven schieten tekort om te duiden wat hij heeft gedaan. Een unieke sportieve prestatie met als doel geld op te halen voor kankeronderzoek. Een kleine vijf miljoen euro zwom hij bij elkaar. Diep, diep respect.

De opbrengst van de Haagse Hoed Challenge is bestemd voor de Daniël den Hoed Stichting en daarmee voor baanbrekend onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Wij willen en kunnen onszelf natuurlijk niet vergelijken met Maarten van der Weijden. Wat hij kan en doet, doet niemand hem na. Maar dat betekent niet dat we niks kunnen doen. Feit is wel dat hij een voorbeeld is en vanuit die gedachte zijn wij als team de Haagse Hoed Challenge ingegaan. Door op ons eigen niveau te sporten en met elkaar geld in te zamelen: het helpt wel. Niks doen is toch ook geen optie?

De Haagse Hoed ChallengeZoals veel mensen zullen weten, zijn wij direct betrokken bij de Haagse Hoed. Met de Haagse Hoed worden inwoners en bedrijven in Den Haag en omgeving gevraagd om in actie te komen om kanker kansloos te maken. Een mooi streven voor onze stad. Want, laten we eerlijk zijn: op ons werk, bij de mensen die we helpen verhuizen, in onze families: kanker is een verschrikkelijke ziekte en iedereen krijgt er in zijn omgeving mee te maken.

Daarom is het goed dat we daar aandacht aan besteden. Net zoals Maarten van der Weijden, maar dan op onze eigen bescheiden manier. Door ons met elkaar in te zetten, door het onderwerp te bespreken en door te doen wat we kunnen doen. Daar gaat het om.

De Haagse Hoed ChallengeHet gaf de Haagse Hoed Challenge, op een schitterend parcours langs de mooiste plekjes van Den haag, een extra dimensie. Alle deelnemende teams hebben met elkaar een prestatie neergezet om U tegen te zeggen. In onze eigen stad, op een duurzame manier en ook nog eens voor het goede doel. Daarom hoop ik dat volgend jaar nog meer Haagse bedrijven zich achter dit schitterende initiatief scharen.

En ja, voor een echte Hagenees of Hagenaar is het natuurlijk geweldig om door je eigen stad te mogen rijden. Onder motorbegeleiding. Normaal gesproken hebben wij, als we met onze verhuiswagens door de stad rijden, de verkeersveiligheid bovenaan staan. De Haagse Hoed ChallengeMaar nu mochten onze mensen ieder rood licht geoorloofd passeren! Langs het Vredespaleis, het Zuiderpark en door de haven van Scheveningen. Voor het team van Van der Velde ’t Veentje was het een geweldige ervaring. Hoe moe ze ook waren, de voldoening was enorm en met een opbrengst van € 15.000 euro al helemaal.

Grote klasse!

Type uw zoekopdracht