Verkiezingen 2021: Een terugblik op verkiezingslogistiek in coronatijd

Verkiezingen 2021: Een terugblik op verkiezingslogistiek in coronatijd

Verkiezingen 2021: Een terugblik op verkiezingslogistiek in coronatijd

Net als tijdens de vorige verkiezingen in 2019 stond ook dit jaar Mondial Van der Velde Verhuizingen weer garant voor de uitvoering van de logistiek in Den Haag ten behoeve van de Verkiezingen. Ditmaal voor de Tweede Kamerverkiezingen die plaatsvonden op woensdag 17 maart jl.

Daar waar het voor ons normaal gesproken al een zeer spannende periode is wegens de grote en complexiteit van dit logistieke project, was het dit jaar ook nog eens aangevuld met corona maatregelen en de vele extra materialen die nodig zijn om deze maatregelen te kunnen naleven. Burgemeester van Zanen noemt het dit jaar zelfs een militaire operatie!

Natuurlijk wil iedereen dat de verkiezingen zo soepel mogelijk verlopen en als echt Haags verhuisbedrijf zijn wij dan ook bijzonder trots dat wij wederom deze bijzondere opdracht mochten uitvoeren en daarmee konden bijdragen aan het verloop van dit proces in Den Haag.

Alle stemlocaties worden volledig Corona-proof ingericht

Dit jaar telde Den Haag 273 stemlocaties waarbij er vier alternatieve tel locaties (World forum, GIA Centre, Fokker Terminal en Sportcampus) zijn gebruikt omdat veel locaties niet groot genoeg waren om de stemmen corona-proof te tellen. Op al deze stemlocaties hebben wij de benodigde materialen geleverd, het stembureau opgebouwd, gezorgd dat de locatie rolstoelvriendelijk is, de stembiljetten bezorgd, de stembussen opgehaald, het stembureau afgebouwd en de materialen weer opgehaald. In ons warehouse werden alle materialen die nodig waren, continu klaargezet en geladen in de vele verhuiswagens die bij deze logistiek ingezet zijn. Na afloop komt alles weer binnen in ons warehouse, wordt dit gecontroleerd en opgeslagen tot de volgende verkiezingen.

Ten opzichte van de voorgaande verkiezingen lag de uitdaging vooral dit jaar vooral bij het Corona-proof inrichten van de vele soorten locaties. Om alle mensen de gelegenheid te geven om op een verantwoorde manier te stemmen, hebben we per locatie bekeken wat de situatie is en hoe we deze het beste kunnen aanpakken. Vervolgens hebben wij met alle gebouwbeheerders verschillende afspraken gemaakt over het bezorgen en opbouwen van de stembureaus.

Met gebruik van onze eigen ontwikkelde app monitoren wij het gehele proces

Net als bij de voorgaande verkiezingen maakten wij wederom gebruik van een eigen app om het gehele proces te stroomlijnen. Vanuit het coördinatiecentrum in het stadhuis konden wij precies monitoren hoe de operatie verliep. Wanneer nodig stonden wij in direct contact met één van de ruim 35 ploegen in de stad. Uiteindelijk hebben wij ervoor gezorgd dat net als in de vorige keren alle stembiljetten netjes opgehaald zijn.

Een groot en complex logistiek project dat inderdaad vergeleken mag worden met een militaire operatie. Met een tevreden gevoel kijken wij terug op dit project en stiekem ook alweer een beetje vooruit naar de Gemeenteraadsverkiezingen die gehouden gaan worden op Woensdag 16 maart 2022. Want ook dan verzorgt Mondial Van der Velde Verhuizingen de verkiezingslogistiek!

Type uw zoekopdracht