Verkiezingen: 272 stembureaus opbouwen

Verkiezingen: 272 stembureaus opbouwen

Verkiezingen: 272 stembureaus opbouwen

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Altijd een spannende dag. Ook voor ons. Mocht u zich afvragen hoe al die stembureaus zo snel zijn ingericht? Dat hebben wij de afgelopen dagen gedaan. Voor ons allemaal bij Van der Velde ’t Veentje waren het dus extra lange en spannende dagen, want wij zijn een echt Haags familiebedrijf en dus enorm trots dat we deze bijzondere opdracht hebben mogen uitvoeren.

Om u een indruk te geven hoe we het hebben aangepakt, hierbij wat getallen. Den Haag telt 272 stembureaus. Die hebben we de afgelopen dagen allemaal ingericht. We hebben alle stemhokjes afgeleverd en de stembussen. Plus natuurlijk de tafels, stoelen en overige materialen. De vloeren zijn afgeplakt.

Daar zijn we vier dagen mee bezig geweest. Telkens waren er verschillende ploegen van Van der Velde ’t Veentje onderweg. Want veel locaties konden pas op een laat moment ingericht worden. Zoals scholen. Gisteren, de dag voor de verkiezingen, waren al onze teams tegelijk actief. In zo’n team zit de chauffeur en de opbouwploeg. We hebben gewerkt tot middernacht.

Om het hele proces gestroomlijnd te laten verlopen, hebben we een eigen app ontwikkeld. Gekoppeld aan een cms-systeem. Een moeilijk verhaal, maar waar het op neerkomt: Alle ploegen hebben deze app op hun telefoon gedownload. Daarop staat alle relevante informatie van de stembureaus, zoals navigatie en contactpersoon. En een directe statusmelder. ‘Onderweg. Aangekomen. Klaar.’ Vanuit het coördinatiecentrum in het stadsdeelkantoor Scheveningen kunnen we op grote monitoren, dankzij deze app, precies zien hoe de operatie verloopt.

Tot nu toe verloopt alles vlekkeloos. Vanmorgen hebben we al om 04.00 uur met bijna honderd man verzameld bij ons bedrijf. Tussen 06.00 en 07.00 moesten we namelijk bij alle 272 stembureaus de stembiljetten afleveren. Wat een spannende logistieke operatie! Maar: gelukt!

We werken met echte Haagse jongens, dus ondanks de vele overuren en de lange werkdagen zit de sfeer er nog steeds goed in. Gedurende de dag verschijnen er in alle landelijke media foto’s van bekende politici die hun stem in Den Haag uitbrengen. ‘Dat hebben wij maar mooi neergezet’ zeggen we met zijn allen. Dan kijken we elkaar aan. Dat gevoel van trots is moeilijk te beschrijven, maar we vinden het allemaal gewoon echt gaaf om hier een succes van te maken. Het is toch onze stad waar heel Nederland naar kijkt.

Vanavond wordt het opnieuw spannend. Als de stembureaus sluiten, willen de mensen die er werken graag snel naar huis. Logisch. Maar wie is wanneer klaar met het tellen van de stemmen? Dat weten we niet. Dus er is geen vooraf geprogrammeerde route voor het ophalen van de ingevulde stembiljetten. We hebben onze teams overal in Den Haag klaarstaan. Zodra een stembureau zich meldt, krijgt het dichtstbijzijnde team via de app een pushbericht. En onderweg zijn ze!

In het coördinatiecentrum volgen we alles op de voet. Zodra er iets fout gaat, staan we in direct contact. Gelukkig verloopt het soepel. Op de schermen staan drie grote bollen. Als de groene bol vanavond laat helemaal gevuld is met 272 bolletjes, zijn alle stembiljetten opgehaald!

Operatie geslaagd….of nog niet helemaal. Morgenochtend om 07.30 gaan we met acht teams op pad. Om alle stembureaus af te breken en de spullen op te halen. Want dat is wat we goed kunnen bij Van der Velde ‘t Veentje. Verhuizen, regelen en organiseren. Zelfde de Tweede Kamerverkiezingen in onze mooie stad!

Type uw zoekopdracht