De Haagse Hoed

De Haagse Hoed

Stichting De Haagse Hoed vraagt inwoners en bedrijven in Den Haag en omgeving in actie te komen om kanker kansloos te maken. Een mooi streven voor onze stad!

Graag stellen we de drie grondleggers aan u voor. Namens de Daniel den Hoed Stichting is dat Sethi Plaisier. Samen met Robert Medenblik, eigenaar van Mondial VanderVelde Verhuizingen en Fred Zuiderwijk, een Haags icoon, dragen zij dit prachtige initiatief: De Haagse (Daniel den) Hoed.

Scoor voor de Haagse Hoed

Overwinnen van kanker

De grootste wens van de Daniel den Hoed Stichting is het overwinnen van kanker. Wij dragen daaraan bij door baanbrekend onderzoek te steunen in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland! Het Erasmus MC Kanker Instituut is dé plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samenkomen.

Onderzoek redt levens!

Onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven, steeds meer mensen van kanker genezen en de kwaliteit van het leven van patiënten met kanker verbetert. Er is al veel winst geboekt op het gebied van diagnose en behandeling van kanker. Zo is de overlevingskans van kankerpatiënten verhoogd van 25% naar 61%. Maar nog steeds overlijden meer dan 43.000 mensen per jaar aan deze ziekte. En dus gaat het Erasmus MC Kanker Instituut onverminderd door met het doen van onderzoek. Immers, onderzoek redt levens!

Persoonlijke aanpak

Patiënten, die een bepaalde vorm van kanker hebben, kregen lange tijd meestal eenzelfde behandeling. Echter, er zijn grote verschillen in hoe individuele patiënten anti-kankermedicijnen verdragen, en hoe tumoren erop reageren. Op basis van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek ontwikkelt het Erasmus MC Kanker Instituut hoogstaande behandelingen die aansluiten op de individuele behoefte.

Founding Father van de Haagse Hoed, Robert Medenblik

Robert is 37 jaar oud, getrouwd en vader van 4 kinderen. Als eigenaar van het Haagse verhuisbedrijf VanderVelde Verhuizingen is Robert zeer betrokken bij de stad Den Haag. Van dichtbij heeft Robert meegemaakt hoe kanker levens kan veranderen. ‘Als ik ook maar een bijdrage kan leveren aan het overleven van één patiënt, dan zou mij dit enorm veel doen’. Naast zijn verhuisbedrijf zet Robert zich in voor de Haagse Hoed met als motto “Samen maken wij kanker kansloos in Den Haag!” Een mooi streven voor onze stad.

Help je ook mee? Ga naar www.dehaagsehoed.nl

Type uw zoekopdracht