Over Ons

Een verhuisbedrijf met historie

Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen is een bedrijf met een rijke historie. Rond 1900 begon de heer Van der Velde, prostate naast de werkzaamheden voor zijn melkwinkel, met het vervoeren van hutkoffers, dit deed hij met een mandfiets. Zijn inspanningen werden echter zo succesvol, dat hij in 1921 besloot om een verhuisbedrijf te beginnen. Van der Velde ’t Veentje opende zijn verhuisbedrijf aan de Veenkade in Den Haag. De toevoeging ’t Veentje in de bedrijfsnaam verwijst overigens niet naar de straat, maar naar ‘Het Kleine Veentje’, de voormalige polder waarop later de Veenkade werd gebouwd.

Historie 't Veentje

Eerste verhuizer met een nieuwe vrachtwagen

Het gaat Van der Velde al snel voor de wind. In een tijd waarin anderen met gebruikte auto’s rijden, is Van der Velde ’t Veentje vlak voor de tweede wereldoorlog de eerste verhuizer in de regio die met een spiksplinternieuwe vrachtwagen werkt. Zijn zoons dachten daar nog lang mee vooruit te kunnen, maar in de oorlog werd alles in beslag genomen. Na de oorlog werd daarom noodgedwongen met oude Amerikaanse legervoertuigen verhuisd. De overname door zijn zoons werd in 1947 met een toespraak van opa Van der Velde officieel bezegeld op een geanimeerd familiefeest.

Bedrijf groeit explosief

Als kleinzoon Leon in 1973 in de zaak komt telt het bedrijf op dat moment zes medewerkers. De stijgende mobiliteit van de Nederlandse bevolking brengt vanaf 1980 een explosieve groei van de verhuisbranche met zich mee, waardoor het bedrijf gestaag uitbreidt. In 1993 is het bedrijf toe aan een groter jasje en vertrekt van de Veenkade, Den Haag om het nieuwe bedrijfspand aan de Zinkwerf in Kerketuinen, Den Haag te betrekken. Tussen deze verhuizing heeft het bedrijf ook nog kort op de Vondelstraat en Sinaasappelstraat gezeten.

Historie 't Veentje

We verhuizen u naar alle uithoeken in de wereld

Inmiddels telt Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen 33 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit zeven vrachtwagens waarvan één elektrisch, een bestelbus met laadklep, drie busjes voor personenvervoer, een motorlift en een elektrische lift. Het werkgebied beperkt zich niet alleen tot de regio Haaglanden. Sterker, door het samenwerkingsverband met Mondial Movers verhuist Van der Velde ’t Veentje u naar alle uithoeken in de wereld. Dat had de oude Van der Velde bij de officiële start van zijn verhuisbedrijf in 1921 nooit kunnen denken.

Type uw zoekopdracht