Verhuistips

De VERHUISTIPS van VanderVelde Verhuizingen!

Overzichtelijk en in alfabetische volgorde voor u op een rijtje gezet (en eigenlijk is dat Tip 1: werk georganiseerd en overzichtelijk!)

Verhuistips⌂ BEGIN TIJDIG Begin ruim op tijd. Start met inpakken zodra je de verhuisdozen binnen hebt of over opslagruimte kunt beschikken. Pak elke dag enkele dozen in. Dat kost helemaal niet zo veel tijd. Maar het scheelt op het einde een hoop werk!

⌂ BELANGRIJKE DETAILS Het zijn vaak de kleine dingen die belangrijk zijn. Denk maar even mee. Verhuis de wasmachine alleen als u de trommel heeft vastgezet. Zet kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Dat voorkomt schuiven. En hou de voor u belangrijkste papieren in uw handbagage.

⌂ BRANDBARE GOEDEREN Let goed op met brandbare en/of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen. Vanwege veiligheidsvoorschriften mogen deze niet worden ingepakt. Hou uw gevaarlijke stoffen apart en verhuis ze zorgvuldig. Verandering in temperatuur en druk kan problemen veroorzaken. Een lekkage of zelfs, in het ergste geval, een explosie. Wij mogen uw gevaarlijke stoffen niet zomaar ongezien vervoeren. Twijfelt u? Geef het aan bij onze crew.

⌂ BUREAULADEN De bureauladen moeten leeg verhuisd worden. Uw spullen kunnen dan namelijk niet verschuiven of onderweg uit het laadje vallen. Haal de bureaulades dus voor de verhuizing leeg. Doe alle kastjes, waarbij het kan, op slot en bewaar de sleutel(s) in uw handbagage bij de belangrijke papieren.

⌂ ELECTRONICA Voor maximale bescherming bevelen wij aan om uw waardevolle elektronische apparatuur te verhuizen in de originele verpakking. Controleer deze wel even van tevoren op mogelijke oneffenheden als gaten en verslapping van het karton. Wij realiseren ons dat de meeste mensen de originele verpakking niet meer in hun bezit hebben. Dat is geen probleem. U kunt ook verhuisdozen gebruik. Het is van belang dat u hier extra beschermende vulling in doet. Denk bijvoorbeeld aan oude kleding, piepschuim. Handig: wikkel noppenfolie om uw apparaten voordat u ze inpakt. Snoeren en afstandsbedieningen kunt u het beste apart verpakken. Schrijf op de zak waar u ze in doet waarbij ze horen. Verhuis zoveel mogelijk complete sets! Dat verkleint de kans op lange zoektochten aanzienlijk.

⌂ GLAS EN SERVIES het allerbelangrijkste: geef duidelijk op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten! Dan wat betreft het inpakken. Wikkel glaswerk, kopjes en borden één voor één in papier, alvorens deze in te pakken. Eigenlijk precies zoals in de winkel gebeurt als u servies koopt. Zet de borden rechtop in de doos. Glas vervoert u het beste ondersteboven. Verpak het tafelzilver in zuurvrij inpakpapier, om uw kostbare zilverwaar maximaal te beschermen. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen. Bij voorkeur geen scherp voorwerpen inpakken bij uw dierbare en kwetsbare dingen. Doet u het toch, plak dan de scherpe randjes af.

⌂ KLEDEN EN GORDIJNEN Verpak kostbare kleden altijd in nette, schone dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook prima in plastic zakken vervoerd worden. Het verhuizen van kleding kan eenvoudig. Kleren kun je zo uit de kast in daarvoor bestemde garderobedozen hangen. Ook handig bij het uitpakken.

⌂ LAMPEN Demonteer de essentiële en kwetsbare onderdelen van uw lamp. Zoals de gloeilamp zelf en de lampenkap. Rol de snoeren op en plak ze vast aan de lamp. Gebruik geen krantenpapier om uw lamp in te wikkelen, maar noppenfolie. Plaats de lampenkap altijd rechtop, bovenin de doos. Voor extra stevigheid kan het handig zijn om losse en decoratieve onderdelen aan de binnenkant van de verhuisdoos vast te plakken. Let goed op dat alle onderdelen van de lamp in dezelfde doos zitten.

⌂ MEDICIJNEN Medicijnen die u op de dag van de verhuizing nodig hebt, bewaart u apart in uw handbagage. Omdat wij merken dat mensen bij een verhuizing geconcentreerd te werk gaan, adviseren wij om uw alarm te zetten zodat u uw medicijnen niet vergeet in te nemen. De medicijnen die u niet direct nodig heeft, verpakt u in kleine doosjes. Plak deze goed en stevig dicht. Verhuis alle medicijnen bij elkaar.

⌂ METEN IS WETEN Voor het verhuizen van grote spullen is het van belang te weten hoe groot ze zijn. Past de bank door de deur van het oude huis? En door de deur van het nieuwe huis? Bekijk de route die u met de grote spullen aflegt en meet doorgangen, hoeken en deuren op.

Verhuistips⌂ NIETS VERGETEN? → CHECKLIST Vergissen is menselijk. Vergeten is normaal. Maar, bij een verhuizing is er niets zo vervelend om er op het laatste moment achter te komen dat je iets bent vergeten. Gebruik daarom onze checklist, print hem uit en vink aan wat je al hebt gedaan en ontdek wat je nog moet doen.

⌂ ORDE Belangrijk: sluit alle dozen goed af! Zorg ervoor dat de dozen het gewicht van de verpakking kunnen dragen. Hou bijvoorbeeld met het verhuizen van boeken rekening met het feit dat de boos niet in alle gevallen geheel gevuld kan worden vanwege het gewicht. Stop zwaardere spullen altijd onderaan in een doos en verpak de lichtere spullen daarna bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken, maximaal 20 kilo is gangbaar. Gelijk gewicht vergemakkelijkt het verhuizen. Wij hanteren de volgende vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos. Let ook goed op dat u bij het inpakken niet hoger gaat dan de handgrepen. Deze moeten vrij blijven zodat u de doos kunt tillen!

⌂ ORGANISATIE Pak uw spullen per kamer in. En codeer vervolgens de verhuisdozen. Dit kan door ze te nummeren. Of door verschillende kleuren etiketten te gebruiken. Wat u makkelijk vindt. Het komt met name van pas bij het uitpakken. U kunt de dozen meteen naar de daarvoor bestemde ruimte brengen. Wij raden mensen aan met etiketten te werken. Hierop schrijft u zowel de ruimte als de inhoud van de doos.

⌂ PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN Zo belangrijk. Een goede planning is echt een vereiste. Zo bewaart u het overzicht. Begin ruim van tevoren, dan heb je voldoende tijd.

⌂ SPIEGELS EN SCHILDERIJEN Pak spiegels, lijsten en schilderijen in noppenfolie in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen moet u voorzichtig inpakken. Denk ook aan een beschermlaag er omheen. Veel mensen verpakken er kleding omheen. Of oud papier.

⌂ VLOERBEDEKKING/-KLEDEN Zorg ervoor dat uw vloerkleden en of andere kleden schoon zijn voordat u ze verpakt. Vloerkleden worden doorgaans opgerold verhuisd. Indien het om een Perzisch tapijt gaat, laat deze dan eerst door een stomerij reinigen (en misschien bezorgt de stomerij wel op het nieuwe adres!)

⌂ WIJZIG OP TIJD JE ADRES Op de dag van je verhuizing moeten alle instanties al op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Zodat er geen post meer op het oude adres wordt bezorgd. Er zijn speciale doorstuurservices, die ervoor zorgen dat de post tijdelijk op het nieuwe adres bezorgd wordt. Geef ook ruim van tevoren aan bij uw kabelaar en andere leveranciers van diensten (elektriciteit, water) per ingang van welke datum u aangesloten wilt worden.

⌂ LAATSTE TIP (BELANGRIJK!) Misschien wel de belangrijkste tip die we je mee willen geven: neem de tijd, raak niet in de stress en maak er iets moois van! Je kunt natuurlijk zelf verhuizen, maar net zo makkelijk is het om de verhuizing uit te besteden aan ons verhuisbedrijf. Twijfel je? Vergelijk beide opties goed. In veel gevallen is het uitbesteden van de verhuizing de beste optie. Daar zijn veel redenen voor. Je bent bijvoorbeeld verzekerd. Wij leveren alle benodigde verhuismaterialen en adviseren op ieder gewenst gebied. Onze professionele vakmensen nemen je verhuizing uiterst serieus en zorgen dat je veilig, comfortabel en zonder stress verhuist. Je hoeft niet zelf te tillen en te sjouwen en wij beschikken over specialistische apparatuur om ook de grootste en moeilijkste objecten voor u te verhuizen.

Type uw zoekopdracht