Fietsen met je vracht voor duurzaam Den Haag

Fietsen met je vracht voor duurzaam Den Haag

Fietsen met je vracht voor duurzaam Den Haag

Robert Medenblik, eigenaar Mondial VanderVelde Verhuizingen weet het zeker: duurzaam transport heeft de toekomst. “Het wordt steeds belangrijker dat we oog hebben voor onze omgeving. Dat doen we nu al door zoveel mogelijk met elektrische verhuiswagens te rijden”. En daar grijpen ze elke mogelijkheid voor aan.

Op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, zet Mondial VanderVelde Verhuizingen weer een nieuwe stap. Dan start een pilot om goederen te leveren met de elektrische Urban Arrow vrachtfiets. Medenblik: “Soms komen zaken allemaal tegelijk bij elkaar en dan moet je de sprong wagen. Dat is hier ook zo. Onze klant Europol, gevestigd in de internationale zone in Den Haag gaat een tweede pand dichtbij in gebruik ging nemen. Juist omdat het pand op ene paar honderd meter afstand is gevestigd is het mogelijk om de goederen per elektrische vrachtfiets te vervoeren. Als partner van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland hoorden van de “Ga3.0 actie Fietsen met je vracht”. Hierbij krijg je de mogelijkheid een pilot uit te voeren en te ervaren hoe het bevalt om goederen met de elektrische vrachtfiets te bezorgen. Urban Arrow is de partij die ons de elektrische vrachtfiets ter beschikking wilde stellen. Met zo’n vrachtfiets combineer je het laadvermogen van een auto en de wendbaarheid van een e-bike. En…niet onbelangrijk, onze medewerkers vinden het prima om met de vrachtfiets de goederen van Europol tussen hun twee locaties heen en weer te fietsen.”

Winst

Tijdens de pilotperiode bekijkt Mondial VanderVelde Verhuizingen of het hen en hun klant bevalt om de goederen zoals kleine meubels, gereedschappen, en dergelijke voortaan per elektrische vrachtfiets te vervoeren. Tevens wordt onderzocht of hiermee een haalbare business case te maken is. Ook of deze vorm van dienstverlening uit te breiden is naar andere opdrachtgevers. Als dat allemaal positief uitvalt, denkt Medenblik erover zelf een elektrische vrachtfiets aan te schaffen. “Trots ben ik dat juist een internationale klant als Europol bereid is hieraan mee te werken. Zij hebben duurzaamheid en een schoner en beter bereikbare stad Den Haag duidelijk hoog in het vaandel staan. Vanaf het begin was er bij Europol al enthousiasme om aan de slag te gaan. Alles bij elkaar zal het vervoer bij Europol circa 10 a 20 kleine ritten per week schelen en natuurlijk is er ook een reductie van CO2. Een mooie gezamenlijke actie dus om bij te dragen aan een duurzaam en bereikbaar Den Haag.”

Type uw zoekopdracht