Prachtige Opbrengst voor “De Haagse Hoed”!

Prachtige Opbrengst voor “De Haagse Hoed”!

Prachtige Opbrengst voor “De Haagse Hoed”!

De Haagse Hoed Challenge en de Familiedag van vorig weekend hebben een totaalbedrag van 42.965,67 euro opgebracht voor De Haagse Hoed. Vrijdag 6 oktober werd de cheque overhandigd. Het bedrag gaat naar baanbrekend onderzoek in het Erasmus MC kanker instituut. Dit is de plek waar op internationaal topniveau onderzoek, behandeling en onderwijs op het gebied van kanker samenkomen.

Robert Medenblik (eigenaar Mondial Van der Velde ’t Veentje) is één van de oprichters van De Haagse Hoed. Hij glundert van trots als hij de foto’s van het evenement bekijkt. “Ik ben ontzettend blij met het bedrag dat er tijdens de Haagse Hoed Challenge en de Familiedag is opgehaald. In totaal hebben we sinds de oprichting in december al ruim 90.000 euro ingezameld. Dat is ver boven onze verwachting”, blikt Robert terug. “Wij zullen door blijven gaan om ons doel te bereiken: om de ziekte kanker kansloos te maken.”

De Haagse Hoed

De Haagse Hoed is in december vorig jaar in het leven geroepen door Sethi Plaisier (Daniel den Hoed stichting), Robert Medenblik (eigenaar van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen) en Fred Zuiderwijk (een Haags icoon). Sethi kwam met het idee om een Haagse tak van de Daniel Den Hoed Stichting op te richten en vond in Robert en Fred twee enthousiaste mannen met een groot netwerk.
De afgelopen maanden werden er al meerdere acties gehouden om geld op te halen in de strijd tegen kanker. De initiatiefnemers krijgen daarbij veel steun vanuit Den Haag. Particulieren, bedrijven, onderwijsinstellingen: iedereen steekt de handen uit de mouwen. Een grote verrassing was bijvoorbeeld het bedrag dat de scholieren van het Maris College bijeen wisten te brengen: maar liefst 20.000 euro.

Opbrengst

Haagse Hoed WielertochtVorig weekend werd er een nieuwe klapper gemaakt voor De Haagse Hoed. De opbrengst van de eerste editie van de Familiedag op de Frederik Hendriklaan (in Den Haag bekend als ‘De Fred’) en de opbrengst van de 24-uurs wielertocht de Haagse Hoed Challenge stond in het teken van dit goede doel.

Robert was met zijn verhuisbedrijf één van de sponsoren van de Haagse Hoed Challenge. Daarnaast stond er een team van Mondial Van der Velde ’t Veentje aan de start van de wielertocht. De start en finish waren op de Frederik Hendriklaan. De route leidde de deelnemers langs kenmerkende Haagse stadsdelen en ook langs het bedrijfspand van Mondial Van der Velde ’t Veentje in Den Haag. Op zondag organiseerde de BIZ Frederik Hendriklaan de Familiedag met allerlei activiteiten, waaronder een taartenbakwedstrijd en diverse sportieve activiteiten en optredens.

Haagse Hoed WielerteamOm nog meer geld op te halen voor De Haagse Hoed staat er onder andere een actie gepland op Haagse basisscholen.

Meer informatie over de acties voor dit goede doel is te vinden op www.dehaagsehoed.nl.

Type uw zoekopdracht